Karamelliseret løgtærte med grøn salat
10. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Løgtærter er så nemme at lave, og de smager fantastisk godt. Sødmen fra løgene får fint modspil af den salte skinke. Servér tærten med en frisk og sprød grøn salat.
Ingredienser
Udstyr
en aflang tærteform, ca. 10 x 30 cm
Sådan gør du
Læg butterdejen i en smurt tærteform, så den også dækker de indvendige kanter.
Pil løg, og skær dem i tynde skiver. Steg løgene i smør på en pande ved lav varme; krydr med salt, peber og sukker, og lad løgene simre i 15 minutter. Skær skinken i mindre stykker, og fordel skinke og løg oven på butterdejen.
Pisk æg sammen med cremefraiche, og krydr med salt og peber. Hæld blandingen over fyldet. Riv emmentaler over.
Bag tærten nederst i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter, til den er gylden.
Skyl salaten, og pluk den i mindre stykker. Pil løget, og hak det groft. Vend salat og løg sammen.
Rør olie, sennep og balsamicoeddike sammen. Krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten, og servér til tærten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk