Karamelliserede pærer med råcreme
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Så simpelt – og så godt! Bag sensommerens smagfulde pærer, og nyd dem med klassisk råcreme til.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skyl og halvér pærerne, og fjern kernehuset med en ske. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Smelt smør, ahornsirup, vaniljekorn og salt sammen på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Lad det koge et par minutter, til konsistensen er som flydende karamel. Hak evt. pistacienødderne, og rør dem i karamellen.
Vend de halve pærer i karamellen, og læg dem med skrællen nedad på panden.
Hæld vand i bunden af panden, og sæt panden med pærer i ovnen i 30 minutter, til pærerne er helt møre og karamelliserede.
Pisk fløden til skum i en skål. Flæk vanlijestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker sammen i en anden skål til en lys og luftig masse.
Vend forsigtigt æggemassen i flødeskummet, så du får en luftig og ensartet råcreme. Servér til de bagte pærer.
Tip!
Vaniljeis eller flødeskum kan sagtens bruges i stedet for råcreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk