Karamelliserede bananer med is

5. september 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Denne dessert med bananer er snasket, sød og nem at lave. Vi har lavet den over bål, men du kan også sagtens grille eller stege den på en pande. Hold dog øje med, at sukkeret ikke brænder. Det tager lidt tid at smelte.

Bemærk
Vil du lave desserten over bål, er det vigtigt, at panden kan tåle varmen. Pas også på, for pandens håndtag bliver meget varmt.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd op under bålet eller grillen.
Rist valnødderne på en tør, varm pande. De skal kun have omkring 1 minut. Tag dem af panden, og lad dem køle lidt af, inden du hakker dem.
Smelt smør og farin på panden. Pas på, det ikke brænder på.
Krydr med kardemomme, allehånde og salt.
Skræl bananerne, og skær dem over på langs. Læg dem i det smeltede sukker, og lad dem stege med i et par minutter.
Servér straks med kugler af vaniljeis og et drys hakkede nødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar