Karamelliserede æbler med crumble
28. november 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En nyfortolkning af den gammeldags bondepige med slør. Æblemosen er skiftet ud med stegte æbler, og æblekageraspen er blevet til en sprød crumble.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland havregryn, hvedemel, sukker, kardemomme og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene til en grov crumble.
Tænd ovnen på 200°. Fordel crumblen på en bageplade med bagepapir, og bag det i ovnen i 20 minutter, til det er let gyldent og sprødt. Afkøl crumblen.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i 1 cm tykke både. Smelt smørret i en dyb pande, og tilsæt æblebåde, sukker og kanel. Vend rundt, og steg æblerne på panden i 5-10 minutter ved middel varme, til de er karamelliserede og møre, men stadig har lidt bid. Tag panden af varmen.
Pisk piskefløde og vaniljesukker til en let skum i en skål med en elpisker.
Anret de lune æbler med karamellen fra panden i portionsskåle eller dybe tallerkener, og top med sprød crumble og vaniljefløde. Pynt evt. desserterne med rød skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk