Karamelliserede æbler med calvadoscreme
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Karamelliserede æbler smager dejligt sødt – her serveret med en creme, der giver retten et spark bagi.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl æblerne, skær dem i kvarter, og fjern æbleskrog og stilke. Varm sukkeret til lys karamel på en pande. Rør ikke i sukkeret, før det er næsten smeltet.
Steg æblerne i karamellen, til de er møre og brune på alle sider.
Pisk æggeblommer, flormelis og calvados sammen i en høj gryde. Pisk kraftigt og konstant i æggemassen over middelhøj varme, så den bliver tyk og skummende. Den må ikke koge!
Hæld cremen gennem en sigte, og lad den køle af. Pisk fløden til skum, og vend den med cremen.
Fordel æblerne på tallerkenerne. Hæld calvadoscreme over æblerne lige før servering.
Hvis du vil give desserten en gylden overflade, kan du drysse calvadoscremen med flormelis og karamellisere flormelissen med en crème brûlé-brænder.
Tip!
Calvados er en skøn æblebrændevin fra Normandiet. Kan evt. erstattes med cognac eller armagnac.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk