Karameller med flagesalt og sesamfrø
17. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Hjemmelavede karameller er et hit hos både store og små. Prøv disse seje saltkarameller med sesamfrø, der giver en skøn smag.
Ingredienser
Udstyr
en form, ca. 20 x 30 cm
Sådan gør du
Varm forsigtigt kondenseret mælk, honning, sukker og smør op i en gryde, til alle ingredienserne er smeltet.
Lad det koge i ca. 20 minutter ved middel varme under konstant omrøring, til massen er 125°-126° (brug et sukker- eller stegetermometer).
Rør sesamfrø i. Gem lidt til drys.
Beklæd formen med bagepapir, og smør det med olie.
Hæld karamellen i formen, og drys med de resterende sesamfrø og salt. Lad karamellen køle af, og skær den herefter i små firkanter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk