Karamelkager med lakrids
6. december 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Kan du lide karamel? Kombinér brun farin og lys sirup i en kagedej, og så får du søde småkager, der smager af karamel og smelter i munden.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Rør smør, brun farin, sirup, vanilje og lakridspulver sammen i en skål.
Vend natron og mel sammen, og rør det sammen i dejen. Del dejen i 3 dele, og rul hver del ud til en aflang pølse.
Placér dejpølserne på en bageplade med bagepapir. Pres rullerne lidt flade med hånden. Drys lidt mel over dejen, hvis den klistrer.
Bag kagerne i ovnen i ca. 10 minutter. Skær dem i mindre stykker, imens de stadigvæk er varme. Opbevar kagerne i en lufttæt dåse.
Tip!
Er du ikke så vild med lakrids, kan du sagtens springe lakridspulveret i dejen over. Kagerne smager nemlig også fremragende uden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk