Karamelfudge med pebermyntesmag
21. december 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Lækre bløde karameller med smag af mynte.
Bemærk
Hviletid: Mindst 8 timer og gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog fløde, sirup og sukker i en tykbundet gryde under omrøring ved middel varme. Lad det simre, til det har en temperatur på 120° (brug et sukkertermometer).
Hak chokoladen groft, og rør chokolade og smør i karamelblandingen, til det er smeltet sammen.
Tilsæt lidt pebermynteekstrakt, og hæld karamelmassen i en form, ca. 12 x 18 cm, og lad den hvile mindst 8 timer, og gerne natten over.
Skær karamellen i mindre stykker, og opbevar dem på et stykke bagepapir i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på fudge