Karamelfudge med kaffe og hasselnødder

2. februar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Voksen-konfekt med en snert af kaffe, der smager herligt sammen med en kop friskbrygget mokka.

Bemærk
Afkøling: Mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet form, ca. 18 x 18 cm.

Sådan gør du

Bland sukker, vaniljesukker, kondenseret mælk, smør, sødmælk og kaffe i en gryde, og bring det i kog.
Kog karamellen ved middelhøj varme under jævnlig omrøring i 20-25 minutter, til massen når en temperatur på 117° (brug et sukkertermometer) og har fået en lidt mørkere farve.
Hæld karamellen over i en røreskål, og pisk den med en elpisker ved høj hastighed i 5-8 minutter, til den er luftig og kølet lidt ned. Vend flagesalt og hasselnødder i karamelmassen med en dejskraber.
Læg bagepapir i formen, og fordel karamelfudgen i formen i et jævnt lag. Karamellen skal være ca. 2 cm høj.
Sæt karamellen på køl i mindst 6 timer, gerne til næste dag, og skær den herefter i firkantede stykker. Opbevar på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar