Kantareller med hindbær og syltede løg
27. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Gå på jagt efter de smørgule kantareller i skov eller supermarked, og brug dem i en delikat salat med hindbær og syltede løg.
Ingredienser
Sådan gør du
Børst kantarellerne fri for jord med en lille pensel. Rist dem i olie på en pande. Krydr godt med salt og peber. Tag panden fra varmen, og stil til side.
Kog eddike og sukker op, til sukkeret er smeltet. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Giv det et opkog i lagen, og lad det småkoge et par minutter. Tag det fra varmen.
Skyl eller skræl de små gulerødder, og blanchér dem i spilkogende, saltet vand i ½-1 minut, så de stadig har bid.
Anret kantareller med gulerødder, skyllet spinat og hindbær. Dryp syltede løg og lagen fra løgene over.
Pynt med citrontimian, og krydr med salt og peber.
Tip!
Kantareller smager bittert i rå tilstand. Først når de tilberedes, kommer den aromatiske smag frem. Den rå bitterhed modvirker insektangreb i skoven, og derfor er det typisk nok at rengøre kantarellen med en børste og evt. en lille skarp kniv. Undgå at bruge vand, da det forringer konsistens og smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk