Kanelstang med glasur
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Disse kanelsnegle er lige, som de kan, skal og bør være: Svampede, søde og lækre – selv flere dage efter. Prøv at udskifte hvedemel med hvid hvede, hvor alle skaldelene er bevaret – det giver et sundere, men stadig velsmagende resultat.
Bemærk
Hævetid i alt: 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm forsigtigt mælk og smør op i en kasserolle, så mælken bliver lillefingervarm, og smørret smelter langsomt.
Rør sukker og gær ud i den lune mælk. Tilsæt salt og kardemomme. Hæld kasserollens indhold over i en skål, og tilsæt gradvist melet.
Rør det sammen til en dej, og ælt, til dejen er smidig og skinnende. Lad dejen hæve tildækket i 15 minutter.
Rør smør, sukker, kanel, kardemomme og vaniljepulver sammen til en ensartet masse.
Slå dejen let sammen, og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et stort rektangel. Smør remoncen ud på hele overfladen, og rul dejen sammen fra den lange led.
Skær dejen ud i skiver til snegle, og placér dem på en bageplade med bagepapir – enten med mellemrum eller tæt ved siden af hinanden, så de vokser sammen til en kanelstang. Lad sneglene efterhæve tildækket i 30 minutter, og pensl derefter med mælk.
Varm ovnen op til 200°, og bag sneglene i ca. 15 minutter, til de er flot gyldne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på svampet kanelkage
Powered by Froala Editor