Kanelsnurrer med æble og marcipan
27. juni 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Kanelsnurrer er søde, bløde og saftige, og så er de nemme at spise, og dermed perfekte til at tage med på tur.
Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gær i lillefingervarm mælk. Tilsæt sukker og salt. Pisk ægget let, og rør det i. Ælt ca. ⅔ af hvedemelet i dejen.
Rør det bløde smør i, og ælt det helt ind i dejen. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen er glat og skinnende. Lad den hæve i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Riv marcipanen, og rør eller pisk den med de to slags sukker, kanel og smør, til konsistensen er ensartet. Skræl og riv æblerne.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et stort rektangel (ca. 30x60 cm). Fordel remonce (se nedenfor) over hele dejen, og drys med æble.
Fold dejen hen over sig selv to gange på den lange led, så du har tre lag. Rul den fyldte dej lidt tyndere ud. Klip ca. 1½ cm brede strimler på den korte led, så strimlerne bliver ca. 20 cm lange.
Sno hver strimmel omkring sig selv 4-5 gange, så den bliver twistet hele vejen. Rul den derefter omkring din pegefinger, og fold enderne ind under snurren. Læg de fyldte snurrer på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i 40 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pensl snurrerne med let sammenpisket æg, og drys mandelflager over. Bag snurrerne gyldne i 15-17 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk