Kanelsnoede luciaboller
26. februar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Når man fusionerer en kanelsnurre med en luciabolle, får man et yderst lækkert stykke bagværk, som dufter og smager dejligt af jul.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 20 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af, til den er lun. Rør gæren ud i mælkeblandingen, tilsæt sukker, kardemomme, salt, æg og hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Rør smør, sukker og julekrydderier sammen til en ensartet masse.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en stor aflang firkant. Smør juleremoncen ud på dejen i et jævnt lag med en paletkniv.
Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og læg den anden ⅓ over, så dejen ligger i 3 lag. Skær dejen i 12 strimler. Sno dejstrimlerne, og form dem, så de ligner klassiske luciaboller.
Fordel luciabollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket på bagepladen i 20 minutter.
Tænd ovnen på 215°. Pensl luciabollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist, og servér dem lune.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på luciabrød!
Powered by Froala Editor