Kanelsnoede luciaboller

26. februar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Når man fusionerer en kanelsnurre med en luciabolle, får man et yderst lækkert stykke bagværk, som dufter og smager dejligt af jul.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af, til den er lun. Rør gæren ud i mælkeblandingen, tilsæt sukker, kardemomme, salt, æg og hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Rør smør, sukker og julekrydderier sammen til en ensartet masse.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en stor aflang firkant. Smør juleremoncen ud på dejen i et jævnt lag med en paletkniv.
Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og læg den anden ⅓ over, så dejen ligger i 3 lag. Skær dejen i 12 strimler. Sno dejstrimlerne, og form dem, så de ligner klassiske luciaboller.
Fordel luciabollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket på bagepladen i 20 minutter.
Tænd ovnen på 215°. Pensl luciabollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist, og servér dem lune.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar