Kanelsneglepandekager med flødeostecreme
30. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kan du forestille dig en bedre kombination end kanelsnegle OG pandekager i én og samme mundfuld? De er usædvanlig svære at modstå for både børn og voksne, og så er de faktisk ikke så svære at lave, som man skulle tro.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og kardemomme sammen i en skål. Tilsæt hvedemel, salt og bagepulver, og pisk det sammen. Tilsæt sødmælk, og pisk dejen sammen, til den er ensartet og uden klumper.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål med en elpisker, og fold dem forsigtigt i pandekagedejen.
Rør det bløde smør sammen med brun farin og kanel til en ensartet remonce. Hæld fyldet i en fryse- eller sprøjtepose.
Smelt lidt smør på en middelvarm pandekagepande eller slip let-pande. Hæld ca. ½ dl dej pr. pandekage på panden, så pandekagerne får en diameter på ca. 10 cm. Steg dem på den ene side i 2-3 minutter, til overfladen begynder at boble let.
Klip et lille hul i posen med kanelsneglefyld, og sprøjt en spiral af fyldet ud på den ubagte side af pandekagerne. Vend dem, og steg dem færdige på den anden side. Gentag med resten af dejen, til der er ca. 3 tykke pandekager pr. person.
Pisk blødt smør, flødeost, flormelis og vaniljepulver sammen i en skål med en elpisker til en ensartet creme. Pres citronsaften, og rør den i cremen, til den er tyktflydende.
Anret kanelsneglepandekagerne i en høj stak, og hæld cremen i en skål. Servér pandekagerne med cremen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Er du vild med god morgenmad, så se også: De bedste opskrifter til brunch
Powered by Froala Editor