Kanelsneglekage med karamelliseret hvid chokolade og nødder
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Kanelsneglekage er den ultimative kombination af kanelsnegle og kage! Der er kanel i dejen, men ikke i fyldet, der til gengæld er proppet med karamelliseret hvid chokolade og hasselnødder.
Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 20 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 26 cm i diameter
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken, hæld den over gæren, og rør gæren ud. Smelt smørret, og rør det i gærblandingen sammen med æg, kardemomme, kanel og sukker. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time, til den har fordoblet sin størrelse.
Ælt dejen på et meldrysset bord, del den i 2 portioner, og rul hver portion ud til en aflang firkant på 10 x 30 cm.
Tænd ovnen på 200°.
Hak chokolade og nødder, og rør det sammen med smør og sukker. Fordel fyldet på de to dejstykker. Rul dem sammen, og skær dem i ca. 3 cm tykke snegle.
Beklæd springformen med bagepapir, og læg sneglene i. Lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Pensl med mælk, og bag kagen i 15-20 minutter, til den er gylden.
Hak pistacienødderne, og drys dem over kagen lige inden servering.
Tip!
Den karamelliserede hvide chokolade er hverken mørk, mælk eller hvid, men blond. Den indeholder ca. 37 % chokolade og har en karamelagtig smag med et strejf af salt. Køb f.eks. den fra Valrhona eller Summerbird.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk