Kanelsneglekage
10. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
De søde snegle får lidt ekstra bid og karakter af den relativt lille mængde fuldkornsmel i dejen. Er du ikke til det, kan du sagtens skifte det ud med almindeligt hvedemel.
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun sødmælken, til den er lillefingervarm. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og ølandshvedemel, og rør rundt.
Tilsæt hvedemel, og ælt dejen let sammen. Skær det bløde smør i små tern, og tilsæt dem til dejen. Ælt dejen grundigt sammen, gerne på en røremaskine, til den er glat og smidig.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Rør smør, brun farin og kanel sammen i en skål til en ensartet masse.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en aflang firkant, der måler 40 x 25 cm. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag, og rul dejen sammen til en roulade. Skær rouladen i 11 snegle, og fordel dem i et rundt fad eller springform beklædt med bagepapir. Lad sneglene efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl kanelsneglekagen med sammenpisket æg, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden og gennembagt. Servér sneglekagen lun og friskbagt med et lille drys flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk