Kanelsnegle med dadler og svesker
3. maj 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De klassiske kanelsnegle har fået et drys kardemomme og lækkert fyld med tørrede frugter. Bag dem sammen som én kage, så de bliver bløde og lækre.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.
Ingredienser
Udstyr
1 høj bradepande, ca. 22 x 30 cm
Sådan gør du
Lun mælken, og rør gæren ud deri. Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg, og rør det godt sammen.
Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, evt. på en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Findel dadler, svesker og rosiner i en foodprocessor. Rør farin, sukker og kanel i, til remoncen er blød.
Tænd ovnen på 200°. Slå dejen ned, og rul den ud til en stor firkant på ca. 30 x 40 cm.
Smør frugtremoncen på dejen, og rul den sammen til en roulade på den lange led.
Skær dejen i 12 lige tykke snegle, og fordel dem i en bradepande beklædt med bagepapir eller smurt med lidt smør.
Lad kanelsneglene efterhæve ca. 30 minutter, til de er vokset sammen, og bag dem ca. 30 minutter.
Nyd kanelsneglene lune og friskbagte med et let drys flormelis.
Tip!
Kanelsneglene kan sagtens fryses ned til senere - vent bare med flormelisdrysset til lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk