Kanelsnegle med chokolade og blåbær
11. marts 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Her får den klassiske kanelsnegl en opgradering med mørk chokolade og saftige blåbær.
Bemærk
Hviletid: I alt 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken, til den er lillefingervarm, og hæld den over gæren. Smelt smørret ved svag varme, og rør det i gærblandingen.
Pisk ægget i, og tilsæt derefter kanel og sukker. Rør hvedemel i, lidt ad gangen, og ælt, til du får en glat og smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted i 40 minutter.
Lad smørret blive blødt på køkkenbordet, og rør det sammen med muscovadosukker, finthakket chokolade og blåbær.
Rul dejen ud til en aflang firkant med en kagerulle på et meldrysset bord, og smør blåbærfyldet jævnt ud over dejen.
Rul dejen forholdsvis stramt sammen på den lange led til en pølse.
Skær den i stykker i den ønskede størrelse, og placér sneglene i papirforme i en fast muffinform. Lad dem efterhæve i 20 minutter.
Pensl sneglene med lidt mælk, og bag dem i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk