Kanelsnegle af wienerdej
25. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Smørbagt wienerbrød fyldt med brun farin, kanel og marcipan ... Når først du har lært at lave dine egne kanelsnegle af wienerdej, slipper du dem aldrig igen.
Bemærk
Hævetid: I alt 2½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i den kolde mælk i en skål, og tilsæt æg, sukker og salt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen. Dejen kan evt. røres sammen på en røremaskine. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på 20 x 45 cm. Høvl skiver af det helt kolde smør med en ostehøvl, og fordel dem på ⅔ af dejen.
Fold dejstykket uden smør ⅓ ind over midten, og fold herefter den sidste ⅓ ind over dejen, så der er 3 lag dej oven på hinanden. Læg dejen i køleskabet i 20 minutter, til den er kold.
Tag dejen ud fra køl, og rul den ud til et rektangel på 20 x 45 cm. Fold dejen sammen på præcis samme måde som før, og læg den på køl i 20 minutter. Gentag herefter udrulning og foldning endnu en gang, så du har gjort det i alt 3 gange, og dejen har 27 lag (3 x 3 x 3). Slut af med at lægge dejen på køl i 20 minutter.
Rør smør, brun farin, sirup, kanel, hvedemel og groftrevet marcipan sammen til en ensartet remonce. Tag den kolde dej ud fra køl, og rul den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 40 x 30 cm. Smør forsigtigt kanelremoncen ud på dejen i et jævnt lag.
Rul dejen stramt sammen til en roulade på den lange led.
Skær ca. 15 snegle af rouladen. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og fold den yderste dejsnip ind under selve sneglen, så den holder formen under bagningen.
Lad kanelsneglene hæve tildækket på bagepladen i 1 time. Tænd ovnen på 210°.
Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøl dem på bagepladen.
Rør flormelis og kogende vand sammen i en skål, og pynt kanelsneglene med glasur og frysetørrede hindbær inden servering.
Tip!
Hvis du gerne vil lave høje kanelsnegle, kan du bage dem i små høje forme eller i kageringe. I stedet for glasur kan kanelsneglene pyntes med smeltet mørk chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på kanelsnegle