Kanelsnegle

Uhm, duften af hjemmebagte kanelsnegle! Her får du en skøn opskrift på kanelsnegle med kardemomme, der under bagningen hæver sammen til et lækkert og lutigt brydebrød.

Kanelsnegle
0-30 min.

(19)

April 22, 2022 af Camilla Zarah LawesFoto: Lars Ranek
Bemærk:Hævetid: 1 time.

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • 1 bradepande, ca. 30 x 25 cm

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til svampede kanelsnegle med kardemomme

Der er noget trygt og nostalgisk ved duften af nybagte kanelsnurrer. Den skunne duft leder tankerne hen på langsomme morgener med oceaner af tid og hjemmebag på morgenbordet. 

Bløde kanelsnegle med remonce og glasur smager gudeskønt, når de er kølet lidt af. Sneglene er nemlig bedst, når de er nybagte, men du kan alligevel godt forberede dig, så du ikke starter med hele arbejdet, lige inden gæsterne kommer.

Sådan laver du langtidshævede kanelsnegle

Skal du bage kanelsnegle til kollegaerne, ungernes skole eller til din næste brunch? Så behøver du ikke stå tossetidligt op for at smække gærdejen sammen og lade den hæve. Du kan lade dejen koldhæve natten over, så den er klar til remonce og bagning dagen efter.

Nøjes med at bruge 15-20 g gær i opskriften, og sæt skålen på køl natten over, inden du går videre til punkt 3. Så er dejen klar næste dag. Du kan evt. lade sneglene efterhæve 15-30 minutter, inden du penslerne og bager dem.

Frys de ubagte snegle ned

Du kan også forberede dig i endnu bedre tid ved at lave sneglene og fryse dem ned ubagte. På den måde er du altid klar til gæster, der er kanelsnegle-sultne.

Lav opskriften til og med punkt 4, og kom så sneglene i en pose eller beholder. Frys dem ned til en anden god gang. Når du tager dem op igen, skal du lade dem tø op på en bageplade med bagepapir i 1-2 timer – så får de også lov til at efterhæve. Fortsæt herefter til punkt 5.

Du kan sagtens fryse de ubagte kanelsnegle ned - så er de nemme at sætte i ovnen, når gæsterne eller den søde sult banker på døren. 

Frys de færdigbagte kanelsnegle ned

Kanelsnegle kan selvfølgelig også fryses færdigbagte. Når du tager dem op, lader du dem tø op på køkkenbordet, og bagefter sprøjter du dem med lidt vand, inden du luner dem i ovnen. Så bevarer de deres saftighed og smager, som var de nybagte!

Kanelsnegle i fad

Der er noget nærmest magisk over kanelsnegle i fad, der er bagt sammen som et stort brød, man skal brække sin udvalgte kanelsnegl af. I opskriften her skal du sætte de ubagte kanelsnegle forholdsvis tæt, så de bages sammen som et brydebrød. Men du kan også sætte dem i et fad og få lækre, luftige kanelsnegle som resultat. 

Kanelsneglene hæver flot sammen, når du sætter dem med et par cm's mellemrum i en bradepande. Drys evt. perlesukker på toppen.

Kanelsneglene i muffinsforme

I stedet for at bage kanelsneglene på en bradepande eller i et fad kan du sætte dem i muffinsforme. Det er en hyggelig måde at nyde sine kanelsnegle på, og så er de nemme at tage med på picnic eller som en snack i madpakken.

Få vores opskrift på kanelsnegle i muffinsforme her! 

Kanelsneglene med tørgær

Har du fået en akut opstået trang til kanelsnegle? Har du tørgær på lager, kan du sagtens bruge det i stedet for almindeligt gær. Brug 14 g tørgær til opskriften her. 

Snydetrick til saftige snegle

Du kan bruge et lille snydetrick, hvis du vil have ekstra saftige og blanke snegle. Kog en sirup af lige dele vand og sukker, og pensl sneglene med siruppen, når de kommer ud af ovnen. Siruppen tilfører ekstra saft til dejen og gør, at væsken ikke fordamper, så sneglene bliver tørre.

Vil du prøve vores luksus-kanelsnegle? Få opskriften på kanelsnegle i luksusudgave her!

Måske du også kan li'