Kanelsmåkager med ingefær
27. december 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Vil du ikke lave alle småkager på én gang, kan du gemme en rulle dej i fryseren, så kan du fremtrylle friskbagte småkager til enhver tid.
Bemærk
Hviletid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør smør og sukker sammen i en skål, og rør herefter ægget i smørblandingen.
Tilsæt sirup, mel, bagepulver, ingefær og kanel, og rør dejen godt sammen, til den er jævn og glat.
Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter, til den er fast.
Del dejen i 6 dele, og tril hvert dejstykke til en aflang rulle. Del herefter hver dejrulle i 10 stykker, og tril dem til kugler.
Fordel dejkuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem, og tryk dem let flade.
Tænd ovnen på 180°. Bland sukker og kanel i en lille skål, og drys kanelsukkeret over småkagerne på bagepladen.
Bag småkagerne i ovnen i 7-8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en luftæt beholder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk