Kanelknuder med vaniljecreme og jordbær
De lækre kanelknuder får et sommerligt twist, når de fyldes med en blød vaniljecreme og friske jordbær. De vil uden tvivl vække begejstring!

31-60 min.
(0)
17. november 2020 af Ingrid SchildeFoto: Marte Aubert
Bemærk:Hævetid: Min. 1,5 time.
Ingredienser
stk.
Kanelknuder
- sødmælk
- 5 dl
- smør
- 150 g
- flormelis
- 150 g
- stødt kardemomme
- 1 tsk.
- hvedemel
- 800 g
- gær
- 50 g
- mælk til pensling
Remonce
- blødt smør
- 100 g
- stødt kanel
- 3 spsk.
- sukker + lidt til drys
- 5 spsk.
Vaniljecreme
- piskefløde
- 4 dl
- sukker
- 4 spsk.
- vaniljestænger
- 1
- friske jordbær
- 500 g
Sådan gør du
Kanelknuder
Hæld mælk, smør og flormelis i en kasserolle og varm op, til smørret er smeltet. Rør af og til, til det koger. Køl mælkeblandingen af.
Bland kardemomme og hvedemel sammen. Rør gæren i mælkeblandingen, når den er 37° varm. Hæld melblandingen i en røremaskine med dejkrog. Gem 1-2 dl af den tørre blanding og tilsæt lidt undervejs efter behov.
Ælt herefter i 10 min. på medium hastighed, til dejen er fast. Hvis dejen er for klistret, kan du tilsætte lidt ekstra mel. Hvis du ikke har en røremaskine, kan du ælte dejen i hånden i ca. 20 min. Lad dejen hvile tildækket i ca. 45 minutter.
Remonce
Bland smør, kanel og sukker til en ensartet masse.
Kanelknuder, fortsat
Rul dejen ud til en stor firkant på ca. 40 x 60 cm, og fordel kanelsmørret på. Fold dejen ovenfra og mod midten og fold dernæst dejen nedefra og op, så den dækker den første foldede del, og du har 3 lag. Skær dejen i lodrette strimler. Sno hver strimmel og bind en knude af den.
Fordel kanelknuderne på bageplader beklædt med bagepapir. Pensl dem forsigtigt med mælk, og drys med sukker. Lad knuderne hæve tildækket i ca. 1 time.
Varm ovnen op til 210°. Bag knuderne i 12-15 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløde, sukker og vaniljekorn til en stiv creme. Skær friske jordbær i skiver.
Del knuderne i 2. Fordel jordbær i skiver og vaniljecreme på knuderne. Servér straks.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Opskrift på klassiske kanelsnurrer