Kanelknuder med vaniljecreme og jordbær

De lækre kanelknuder får et sommerligt twist, når de fyldes med en blød vaniljecreme og friske jordbær. De vil uden tvivl vække begejstring!

Bemærk
Hævetid: Min. 1,5 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld mælk, smør og flormelis i en kasserolle og varm op, til smørret er smeltet. Rør af og til, til det koger. Køl mælkeblandingen af.
Bland kardemomme og hvedemel sammen. Rør gæren i mælkeblandingen, når den er 37° varm. Hæld melblandingen i en røremaskine med dejkrog. Gem 1-2 dl af den tørre blanding og tilsæt lidt undervejs efter behov.
Ælt herefter i 10 min. på medium hastighed, til dejen er fast. Hvis dejen er for klistret, kan du tilsætte lidt ekstra mel. Hvis du ikke har en røremaskine, kan du ælte dejen i hånden i ca. 20 min. Lad dejen hvile tildækket i ca. 45 minutter.
Bland smør, kanel og sukker til en ensartet masse.
Rul dejen ud til en stor firkant på ca. 40 x 60 cm, og fordel kanelsmørret på. Fold dejen ovenfra og mod midten og fold dernæst dejen nedefra og op, så den dækker den første foldede del, og du har 3 lag. Skær dejen i lodrette strimler. Sno hver strimmel og bind en knude af den.
Fordel kanelknuderne på bageplader beklædt med bagepapir. Pensl dem forsigtigt med mælk, og drys med sukker. Lad knuderne hæve tildækket i ca. 1 time.
Varm ovnen op til 210°. Bag knuderne i 12-15 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløde, sukker og vaniljekorn til en stiv creme. Skær friske jordbær i skiver.
Del knuderne i 2. Fordel jordbær i skiver og vaniljecreme på knuderne. Servér straks.

Tip!

Kanelknuderne kan fyldes med alle slags bær, så hvis du er mere til hindbær, brombær eller blåbær, kan de nemt erstatte jordbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
31. maj 2019 af .

Foto: Marte Aubert

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar