Kanelkage med kanelglasur og kokos
31. august 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En ægte dele-ud-kage, som er nem at bage og nem at tage med. Skær kagen i 40 firkantede stykker, og del rundhåndet ud til klassen eller kontoret.
Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 stor bageform, 25 x 40 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bageformen. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sødmælk, rør det sammen med smørret, og lad blandingen køle af, til den er lun.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Bland hvedemel, kanel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en anden skål, sigt blandingen i dejen, og vend det hele sammen.
Tilsæt smørblandingen, og rør det hele sammen, til dejen er ensartet og uden klumper.
Hæld dejen i bageformen, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen let på en bagerist, mens du laver glasuren.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, kanel, brun farin og flormelis, og rør det sammen til en jævn glasur.
Prik små huller i overfladen af kagen med en gaffel, og fordel glasuren på kagen i et jævnt lag.
Drys med kokosmel, og sæt kagen på køl i mindst 2 timer – og gerne længere. Skær kagen i 40 små firkantede stykker, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk