Kanelkage med kaffeglasur

3. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Kanelkage med kaffeglasur er et sikkert hit på kaffebordet, eller når der skal deles kage ud til klassen eller kontoret.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 22 x 22 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°, og læg bagepapir i formen.
Pisk smør, sukker og brun farin sammen med en elpisker i en skål. Tilsæt mel, kanel, natron og salt, og rør sammen. Hæld kærnemælken i lidt ad gangen, og rør dejen sammen, til den er ensartet og uden klumper.
Fordel dejen i formen, og bag kanelkagen i ovnen i ca. 25 minutter. Tag den ud, og afkøl den på en bagerist.
Rør smør sammen med flormelis, vaniljesukker og kakao med en elpisker i en skål. Tilsæt kaffe lidt ad gangen, og rør glasuren sammen, til den er tyk og ensartet. Smag på glasuren – måske kan den tåle lidt mere kaffe.
Smør kaffeglasuren ud over kagen i et jævnt lag med en paletkniv, og drys med kakaonibs og flagesalt.
Servér straks, eller sæt kagen på køl et par timer før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar