Kanelkage med kaffefrosting
27. december 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
En nem og saftig skærekage, der smager forrygende – især til eftermiddagskaffen.
Ingredienser
Udstyr
1 bageform, ca. 20 x 30 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Pisk æg, sukker og kanel sammen i en skål med en elpisker i ca. 5 minutter, til det er lyst og luftigt.
Bland mel, natron og salt i en anden skål, og vend det i æggeblandingen. Rør kærnemælk i, og rør dejen godt sammen. Smelt smørret i en gryde, og vend det i dejen, til den er glat.
Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gennembagt og let gylden på toppen. Lad kagen afkøle på en bagerist.
Pisk smør, flormelis, kanel og kaffe sammen i en skål med en elpisker, til konsistensen er tyk og luftig.
Smør frostingen ud på kagen i et tykt lag, skær kagen i små stykker, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk