Kanelkage med kaffefrosting

27. december 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

En nem og saftig skærekage, der smager forrygende – især til eftermiddagskaffen.

Ingredienser

Udstyr

1 bageform, ca. 20 x 30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Pisk æg, sukker og kanel sammen i en skål med en elpisker i ca. 5 minutter, til det er lyst og luftigt.
Bland mel, natron og salt i en anden skål, og vend det i æggeblandingen. Rør kærnemælk i, og rør dejen godt sammen. Smelt smørret i en gryde, og vend det i dejen, til den er glat.
Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gennembagt og let gylden på toppen. Lad kagen afkøle på en bagerist.
Pisk smør, flormelis, kanel og kaffe sammen i en skål med en elpisker, til konsistensen er tyk og luftig.
Smør frostingen ud på kagen i et tykt lag, skær kagen i små stykker, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar