Kanelkage med hvid chokoladecreme

26. december 2022 af .

Foto: Peter Kam

Den klassiske kanelkage er her toppet med en lækker hvid chokoladekage, der gør ekstra sød og lækker!

Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer

Ingredienser

Udstyr

1 kvadratisk bageform, 21 x 21 cm.
1 sprøjtepose

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°, og læg bagepapir i formen. Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt mel, kanel, natron og salt. Hæld kærnemælk i lidt ad gangen, og rør dejen sammen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl den på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Opvarm fløde og kanel i en gryde, til det når kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, og lad det stå i 1 minut.
Rør i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og blandingen er ensartet. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 4 timer.
Pisk den kolde creme luftig i en skål med en elpisker – pas på, at den ikke skiller. Skær kanelkagen i 10-12 aflange stykker. Fyld cremen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på kagestykkerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar