Kanelkage med hvid chokoladecreme
26. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Den klassiske kanelkage er her toppet med en lækker hvid chokoladekage, der gør ekstra sød og lækker!
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer
Ingredienser
Udstyr
1 kvadratisk bageform, 21 x 21 cm.
1 sprøjtepose
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°, og læg bagepapir i formen. Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt mel, kanel, natron og salt. Hæld kærnemælk i lidt ad gangen, og rør dejen sammen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl den på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Opvarm fløde og kanel i en gryde, til det når kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, og lad det stå i 1 minut.
Rør i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og blandingen er ensartet. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 4 timer.
Pisk den kolde creme luftig i en skål med en elpisker – pas på, at den ikke skiller. Skær kanelkagen i 10-12 aflange stykker. Fyld cremen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på kagestykkerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk