Kanelkage med glasur
1. november 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: wichmann+bendtsen photography
Svampet og lækker kanelkage med en skøn glasur med smag af kaffe og kakao. Ét stykke er næsten ikke nok!
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º. Smør springformen med lidt smør.
Smelt smørret ved svag varme. Rør smør, sukker og brun farin godt sammen. Sigt kanel, natron og hvedemel i, og rør, til du har en sej masse.
Hæld kærnemælken i dejen lidt ad gangen, og rør godt, til dejen er jævn og let.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 45-50 minutter. Tjek med et tyndt grillspyd el.lign., at den er gennembagt – der må ikke hænge våd dej ved spyddet, når du prikker i midten af kagen.
Lad kagen køle helt af, før du tager den ud af springformen.
Kom flormelis, smør og kakaopulver i en skål. Tilsæt kaffen lidt ad gangen, og rør, til du har en tyk glasur.
Hæld glasuren på den afkølede kage, og fordel den med en kniv ned over siderne. Drys med kandiserede violer.
Tip!
Kagen kan evt. serveres med lidt god vaniljeis til. Den smager også fantastisk dagene efter, den er bagt. Pak den godt ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk