Kanelkage med glasur

1. februar 2021 af .

Foto: wichmann+bendtsen photography

Svampet og lækker kanelkage med en skøn glasur med smag af kaffe og kakao. Ét stykke er næsten ikke nok!

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175º. Smør springformen med lidt smør.
Smelt smørret ved svag varme. Rør smør, sukker og brun farin godt sammen. Sigt kanel, natron og hvedemel i, og rør, til du har en sej masse.
Hæld kærnemælken i dejen lidt ad gangen, og rør godt, til dejen er jævn og let.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 45-50 minutter. Tjek med et tyndt grillspyd el.lign., at den er gennembagt – der må ikke hænge våd dej ved spyddet, når du prikker i midten af kagen.
Lad kagen køle helt af, før du tager den ud af springformen.
Kom flormelis, smør og kakaopulver i en skål. Tilsæt kaffen lidt ad gangen, og rør, til du har en tyk glasur.
Hæld glasuren på den afkølede kage, og fordel den med en kniv ned over siderne. Drys med kandiserede violer.

Tip!

Kagen kan evt. serveres med lidt god vaniljeis til. Den smager også fantastisk dagene efter, den er bagt. Pak den godt ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Kanel

Det dejlige krydderi kanel vokser i varme lande som Sri Lanka, Brasilien og Egypten. På trods af det elsker vi krydderiet herhjemme, og vi kommer det i alt fra risengrød og havregrød til skærekager og varme drikke.

De varme krydderier, som kanel ofte sammensættes med – f.eks. ingefær, kardemomme og nelliker – associeres ofte med jul, men de kan alle bruges året rundt. 

Kanel er nok det krydderi, vi bruger mest og til flest forskellige ting herhjemme. Som eksempelvis denne svampede kanelkage. 

Kanelkagen her er genial til klassens time, til kollegaerne eller hvis familien skal forkæles. Den er nem at lave og kan sagtens transporteres. Find flere gode opskrifter på klassens time-kager her.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar