Kanelkage med glasur

Svampet og lækker kanelkage med en skøn glasur med smag af kaffe og kakao. Ét stykke er næsten ikke nok!

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175º. Smør springformen med lidt smør.
Smelt smørret ved svag varme. Rør smør, sukker og brun farin godt sammen. Sigt kanel, natron og hvedemel i, og rør, til du har en sej masse.
Hæld kærnemælken i dejen lidt ad gangen, og rør godt, til dejen er jævn og let.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 45-50 minutter. Tjek med et tyndt grillspyd el.lign., at den er gennembagt – der må ikke hænge våd dej ved spyddet, når du prikker i midten af kagen.
Lad kagen køle helt af, før du tager den ud af springformen.
Kom flormelis, smør og kakaopulver i en skål. Tilsæt kaffen lidt ad gangen, og rør, til du har en tyk glasur.
Hæld glasuren på den afkølede kage, og fordel den med en kniv ned over siderne. Drys med kandiserede violer.

Tip!

Kagen kan evt. serveres med lidt god vaniljeis til. Den smager også fantastisk dagene efter, den er bagt. Pak den godt ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: wichmann+bendtsen photography

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar