Kanelkage med chokoladecreme og pebermynteknas
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Dejligt krydret kanelkage med chokolade, som alle vil elske – fint pyntet med knuste pebermyntebolsjer!
Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time.
Ingredienser
Udstyr
en lille bageform, ca. 17 x 23 cm
Sådan gør du
Beklæd bageformen med bagepapir. Tænd ovnen på 180º.
Pisk æg og brun farin luftigt med en elpisker, til sukkeret er opløst. Bland mel, kanel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen, sigt det i den piskede æggemasse, og vend dejen godt sammen med en røreske.
Smelt smørret ved svag varme. Lad det afkøle en smule, og rør det så i dejen med røreskeen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 15-20 minutter. Kagen må gerne virke en smule ubagt, når du tager den ud af ovnen, det er meningen. Placer formen på en bagerist, og lad kagen køle helt af.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad sammen med fløde og smør. Tag skålen fra varmen, og rør i chokolademassen, til den er blank og ensartet.
Smør chokoladecreme på den afkølede kage, og pynt med knuste pebermyntestokke. Sæt kagen i køleskabet i mindst 1 time, så chokoladecremen størkner. Skær den ud i firkantede stykker inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på kanelkage
Powered by Froala Editor