Kanelkage
Kanelkage med kaffeglasur er et sikkert hit på kaffebordet, eller når der skal deles kage ud til klassen eller kontoret.
(6)
Ingredienser
Udstyr
- 1 firkantet bageform, 22 x 22 cm
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips og tricks til en svampet kanelkage
Kanelkagen her er genial til klassens time, kollegaerne eller hvis familien bare skal forkæles. Den er nemlig virkelig nem at lave, og ikke mindst transportere. Herunder har vi samlet en masse viden til dig, der er i tvivl om kanelkagens tilblivelse.
Kanelkage uden kærnemælk
De fleste kanelkager bages med kærnemælk, da det syrlige mælkeprodukt giver en svampet og saftig kage, der kan holde sig frisk i mange dage. Har du ikke kærnemælk eller foretrækker du bare at bruge noget andet, kan du skifte den ud med ymer, tykmælk, yoghurt, A38 eller cremefraiche. Du kan også bruge helt almindelig mælk, men så skal du tilsætte et par skefulde citronsaft, da natronen ellers ikke aktiveres. Alternativt skal du bruge bagepulver i stedet for natron.
Kanelkage i bradepande
Her i opskriften bages kagen i en lille bradepande på 22 x 22 cm. Du kan sagtens gange opskriften op og bage den i en større form, f.eks. i den bradepande, der passer til din ovn. Bager du kanelkagen i en ovnbradepande, skal du gange opskriften tre gange op, dvs. du skal skalere opskriften til 24 personer i stedet for 8 som her. Gør du det, skal kagen bages i ca. dobbelt så lang tid. Kig til den efter 50 minutter, og stik en tandstik i, for at se om den er færdigbagt – se tippet i videoen ovenover.
Kanelkage-muffins
Du kan også bage kagen som små muffins. Fyld dine forme ⅔ op, og bag dem i ca. 15 minutter. Her kan du også bruge tandstik-tippet fra videoen ovenover.
Kan jeg bruge bagepulver i stedet for natron?
Egentligt består bagepulver og natron af det samme – i bagepulver er der dog også syre, som fjerner den soda, der dannes, hvis der ikke er syre til stede. Derfor bruges natron i opskrifter, hvor der allerede er syre, f.eks. i form af kærnemælk som i opskriften her. Du kan derfor godt skifte natron ud med bagepulver.
Hvilken kanel skal jeg bruge?
Kanel er nok det krydderi, vi bruger mest og til flest forskellige ting herhjemme. Vi kommer det i alt fra risengrød og havregrød til skærekager og varme drikke. Det dejlige krydderi, kanel, vokser i varme lande som Sri Lanka, Brasilien og Egypten, og det kommer i mange kvaliteter og prisklasser. Til kagen her gør det dog ingen forskel, hvilken form for kanel du bruger. Er det et meget billigt produkt, du bruger, kan det dog have en knap så kraftig smag. I så fald skal du tilsætte lidt mere – smag på dejen for at være sikker.
Se også: Den du ved nok-kage
Hvilken kaffe jeg bruge?
Du kan bruge lige den kaffe, du ønsker, i glasuren til kanelkagen. Om du bruger instant kaffe, stempelkasse eller kapselkaffe, gør ingen forskel for glasuren. Så hvis du alligevel skal servere en kop kaffe til dine kagegæster, kan du lige nuppe et par skefulde fra den. Skal det være lidt fræks, kan du også bruge kaffelikør.
Hvor lang tid skal kanelkagen have i ovnen?
Her i opskriften giver vi kanelkagen omkring 25 minutter i ovnen. Da ovne er forskellige, kan det være, den skal have lidt ekstra i din ovn. Tjek efter ved at stikke en tandstik eller kødnål i dejen – se mere i videoen herover.
Smager glasuren af kaffe?
Kaffe kan godt afskrække dem, der ikke kan lide kaffe, men vi lover, at ALLE vil elske kaffeglasuren sammen med en bid svampet kanelkage. Den smager nemlig ikke gennemtrængende af kaffe, men den er blot med til at give en bitter og aromatisk smag til den ellers søde kage.
Hvor længe kan kanelkage holde sig?
Det gode ved en kanelkage er, at den kan holde sig frisk og svampet længe. Selv efter 2-3 dage er den blød og saftig. Kagen kan holde sig i op til 5-6 dage, hvis du opbevarer den korrekt. Kanelkagen skal opbevares ved stuetemperatur. Pak den ind i en plastikpose eller opbevar den i en lufttæt beholder, så den ikke mister sin fugtighed.
Kan kanelkage fryses?
Ja! Din kanelkage kan sagtensfryses og endda med kaffeglasur. Så har du fået bagt en for stor portion, kan du blot fryse resterne ned til en anden god gang. Frys den i en plastikpose eller i en lufttæt beholder. Lad den tø op på køkkenbordet, og servér den, når den har stuetemperatur.
Powered by Froala Editor