Kanelgiffel-pudding
Snup en pose kanelgifler fra supermarkedet, og brug dem som fyld i den lækre og snaskede pudding. Det er en perfekt efterårsdessert at nyde, når regnen siler ned.

0-30 min.
(0)
11. oktober 2022 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth
Bemærk:Køletid: 1½ time
Ingredienser
personer
Ristede kanelsnegle
- kanelgifler eller 8 kanelsnegle
- 12
Creme
- vaniljestænger
- 1
- piskefløde
- 4 dl
- sødmælk
- 3 dl
- sukker
- 150 g
- salt
- 1 knsp.
- usprøjtet appelsiner
- 1
- smør
- 50 g
Pudding
- æg
- 1
- æggeblommer
- 2
- smør til formen
- 1 spsk.
- rørsukker
- 2 spsk.
- mandler
- 25 g
Udstyr
- 1 ovnfad, ca. 26 cm i diameter
Sådan gør du
Ristede kanelsnegle
Tænd ovnen på 140°.
Del hver kanelgiffel i 2-3 stykker. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og rist dem sprøde og tørre i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl.
Creme
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud og ned i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, fløde, mælk, sukker, salt, tyndskrællet appelsinskal (undgå den hvide, bitre hinde). Kog op, og pisk smørret i, til det smelter.
Tag gryden af varmen, lad cremen trække i en halv times tid, og sigt den.
Pudding
Pisk eller blend æg og æggeblommer sammen med mælkeblandingen.
Vend æggemassen sammen med de tørrede kanelgifler, og fordel blandingen i et smurt ovnfad. Lad puddingen trække på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 140°. Drys puddingen med sukker og hakkede mandler, og bag den i ovnen i 35-45 minutter, till den er gylden, og cremen har sat sig.
Afkøl puddingen inden servering, og nyd den lun eller kold.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner