Kanelgiffel-pudding
11. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Snup en pose kanelgifler fra supermarkedet, og brug dem som fyld i den lækre og snaskede pudding. Det er en perfekt efterårsdessert at nyde, når regnen siler ned.
Bemærk
Køletid: 1½ time
Ingredienser
Udstyr
1 ovnfad, ca. 26 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 140°.
Del hver kanelgiffel i 2-3 stykker. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og rist dem sprøde og tørre i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud og ned i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, fløde, mælk, sukker, salt, tyndskrællet appelsinskal (undgå den hvide, bitre hinde). Kog op, og pisk smørret i, til det smelter.
Tag gryden af varmen, lad cremen trække i en halv times tid, og sigt den.
Pisk eller blend æg og æggeblommer sammen med mælkeblandingen.
Vend æggemassen sammen med de tørrede kanelgifler, og fordel blandingen i et smurt ovnfad. Lad puddingen trække på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 140°. Drys puddingen med sukker og hakkede mandler, og bag den i ovnen i 35-45 minutter, till den er gylden, og cremen har sat sig.
Afkøl puddingen inden servering, og nyd den lun eller kold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk