Kanelgiffel-pudding

Snup en pose kanelgifler fra supermarkedet, og brug dem som fyld i den lækre og snaskede pudding. Det er en perfekt efterårsdessert at nyde, når regnen siler ned.

Kanelgiffel-pudding
0-30 min.

(0)

11. oktober 2022 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth
Bemærk:Køletid: 1½ time

Ingredienser

personer

Ristede kanelsnegle

kanelgifler eller 8 kanelsnegle
12

Creme

vaniljestænger
1
piskefløde
4 dl
sødmælk
3 dl
sukker
150 g
salt
1 knsp.
usprøjtet appelsiner
1
smør
50 g

Pudding

æg
1
æggeblommer
2
smør til formen
1 spsk.
rørsukker
2 spsk.
mandler
25 g

Udstyr

  • 1 ovnfad, ca. 26 cm i diameter

Sådan gør du

Ristede kanelsnegle

Tænd ovnen på 140°.
Del hver kanelgiffel i 2-3 stykker. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og rist dem sprøde og tørre i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl.

Creme

Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud og ned i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, fløde, mælk, sukker, salt, tyndskrællet appelsinskal (undgå den hvide, bitre hinde). Kog op, og pisk smørret i, til det smelter.
Tag gryden af varmen, lad cremen trække i en halv times tid, og sigt den.

Pudding

Pisk eller blend æg og æggeblommer sammen med mælkeblandingen.
Vend æggemassen sammen med de tørrede kanelgifler, og fordel blandingen i et smurt ovnfad. Lad puddingen trække på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 140°. Drys puddingen med sukker og hakkede mandler, og bag den i ovnen i 35-45 minutter, till den er gylden, og cremen har sat sig.
Afkøl puddingen inden servering, og nyd den lun eller kold.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'