Kanelbrød – blødt og svampet
21. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Med dette lækre kanelbrød slipper du for, at fyldet flyder ud, som det ofte sker med kanelsnegle. Det er blødt, svampet og vanedannende.
Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en brødform
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm, og opløs gæren i mælken.
Pisk æg og sukker i, og tilsæt melet, lidt ad gangen.
Rør smør og salt i, og ælt dejen, til den er ensartet. Lad dejen hæve i 1 time.
Rør farin og kanel sammen med det bløde smør.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og fordel remoncen i et jævnt lag oven på dejen. Rul dejen sammen, og skær den i skiver.
Læg dem i en smurt brødform, lettere tilfældigt oven på hinanden, og lad kanelbrødet efterhæve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200°. Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i 25 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk