Kandiserede æbler
21. september 2021
af
Kristina Marckmann.
Foto: Carina Krüger
Kandiserede æbler er en vaskeægte juleklassiker, og så er de drønhyggelige at lave sammen med familien i juledagene.
Ingredienser
Sådan gør du
Vask æblerne, tør dem godt og sæt dem på en pind eller en lakridsrod.
Riv skallen af appelsinen på den fine side af rivejernet. Bland sukkeret med saften fra appelsinen og smelt det til karamel i en lille gryde. Tilsæt appelsinskallen til karamellen, og hæld kokos og mandler op i hver sin tallerken.
Dyp æblerne i karamellen og rul dem i kokos eller hakkede mandler. Stil æblerne på et stykke bagepapir og lad dem afkøle helt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til kandiserede æbler
- Vælg syrligsøde og saftige æbler, fx Ingrid Marie eller Aroma
- Brug fx krymmel eller små chokoladeknapper som drys
- Dyp æblerne i karamel eller smeltet chokolade
- Lav en Halloween-udgave med uhyggeligt sukkerpynt
- Kandiserede æbler skal spises samme dag