Kammuslinger med ærtepuré og chorizo-crumble

De fine kammuslinger skal steges ved høj varme i kort tid, så de får en lækker, karamelliseret overflade og stadig er glasklare indeni. Servér dem med en lækker ærtepuré og crumble af chorizo.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær chorizoen i grove stykker, og blend dem til en fin masse i en minihakker. Steg massen i lidt olie på en pande, til den er sprød og har afgivet en masse fedtstof. Si det hele, og lad chorizo- crumblen dryppe af på et stykke fedtsugende papir.
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Steg løg i smør på en pande i ca. 4 minutter. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 minut. Hæld hønsebouillon ved, tilsæt ærter, og kog i ca. 3 minutter.
Hæld det hele i en blender, og blend ærtemassen på høj hastighed i 2-3 minutter til en fin og glat puré. Smag til med salt og friskpresset citronsaft, og hold den lun.
Bland vand og salt. Rens kammuslingerne, og læg dem i saltlagen i 10 minutter. Tag muslingerne op, og tør dem omhyggeligt i et viskestykke.
Steg kammuslingerne på den ene side i olie på en glohed pande. Undlad at røre ved dem i 2 minutter. Vend dem, og steg dem 1 minut på den anden side.
Læg kammuslingerne på fedtsugende papir, og krydr med salt.
Læg en skefuld ærtepuré på hver tallerken, og placér 3 kammuslinger i puréen. Drys med chorizocrumble, dryp med et par dråber citronsaft, pynt med kørvel, og spis med et par skiver godt brød.

Tip!

Gem pandefedtet fra chorizoen. Det har en kraftig smag og kan bruges som smagsforstærker i sammenkogte retter eller give ekstra smag, når du steger fisk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
24. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar