Kålwok med nudler
12. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den smukke romanescokål er en spiselig blomstertop i familie med blomkål og broccoli. Prøv at bruge den i en asiatisk inspireret wokret med krydret oksekød, eller udskift den med en anden kåltype.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i mundrette strimler. Vend dem i en blanding af mel og cayennepeber.
Del romanescokål i mindre buketter.
Snit porrer og chili i tynde strimler.
Steg kødet i en wok i olivenolie ved høj varme.
Tag kødet op af wokken, og steg finthakket ingefær og hvidløg i lidt ny olivenolie i 1 minut. Tilsæt kål, porrer og chili. Lad det riste i 3-4 minutter, til grøntsagerne er blevet lidt møre, men stadig har bid.
Vend kød, sesamolie, sesamfrø og soja i. Smag til med salt, peber og limesaft.
Kog nudler efter pakkens anvisning. Servér wokretten med friske korianderblade på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk