Kalvesuppe med blomkål og porrer
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Denne suppe med blomkål, porrer og bønner er lavet på kalvebov, der er et stykke ureelt kød, som kræver lang tilberedningstid for at blive mørt. Til gengæld er det hele ventetiden værd, for kødet bliver både lækkert og kraftfuld i smagen.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kalveboven i en gryde med peberkorn og korianderfrø. Hæld bouillon over, og lad det småkoge i 1 time. Skum eventuelle urenheder af undervejs.
Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Rens porrerne, og skær dem i lange stykker. Nip enderne af bønnerne.
Tag kødet op af bouillonen efter ca. 1 time, og lad det dampe af på en dyb tallerken. Si bouillonen, og hæld den tilbage i gryden.
Skær kødet i mindre stykker, og læg det tilbage i gryden sammen med blomkål, porrer og bønner. Lad det hele småkoge under låg i 15 minutter.
Anret kalvekød, grøntsager og suppe i skåle, og top med cremefraiche og hakket persille. Servér evt. brød til.
Tip!
Det er vigtigt, at kødet kun småkoger i gryden. Ved kraftig kogning bliver kødet hårdt og tørt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk