Kalvesteg med abrikoser og kartoffelmos
20. oktober 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Her tilberedes kalvestegen med masser af krydderier, der varmer, uden at retten bliver alt for stærk. Saucen får også en sød og varm smag af kanel og nelliker. Servér med en cremet kartoffelmos.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, og skær dem i både. Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke skiver.
Dup kødet tørt, og brun det godt i olie på en pande eller i en gryde. Tag kødet af panden, og steg løg og gulerødder i 2-3 minutter. Læg kødet tilbage, og krydr med salt og peber.
Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre under låg i 1½-2 timer, til kødet er helt mørt.
Tag kødet op. Smag skyen til, og jævn den evt. let med saucejævner.
Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i store tern. Kog dem helt møre i vand uden salt. Hæld vandet fra, men gem lidt.
Mos kartofler og pastinakker med en ske eller piskeris, og rør olie og evt. lidt af kogevandet i, til mosen er grov, men blød.
Smag til med salt og peber, og drys med skyllet og finthakket persille.
Skær kødet i tynde skiver lige inden servering, og hæld saucen over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk