Kalveskank med persillepesto

15. marts 2022 af .

Foto: Columbus Leth

En dejlig simreret, der minder lidt om ossobuco. Du kan enten tilberede den på komfur eller i ovn.

Ingredienser

Sådan gør du

Rids siderne på kødet med en skarp kniv. Vend skankene i mel i en skål. Brun kødskiverne i olie i en stor, tykbundet varm gryde. Brun skiverne ad flere omgange. Læg til sidst alt det brunede kød i gryden.
Skræl knoldsellerien, og skær den i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl æble og bladselleri, og skær begge dele i fine tern. Hæld det hele i gryden med kødet, og lad det varme med kort.
Hæld tomatpuré og hvidvin i gryden. Tilsæt laurbærblade, og top med vand. Lad retten simre under låg i ca. 1½ time, eller til kødet er helt mørt. Tilsæt mere væde undervejs om nødvendigt, og byt gerne lidt rundt på kødet undervejs, så det hele bliver tilstrækkeligt tilberedt.
Smag til med salt og peber, og smid en klat kold smør i retten lige inden servering.
Rist nødderne på en tør, varm pande. Skyl og hak persillen. Pil hvidløget. Hak nødder, persille, hvidløg og parmesan i en foodprocessor eller minihakker, til det har en ensartet og lidt rustik konsistens. Tilsæt olie, og blend igen, men lad fortsat pestoen være grov. Smag til med salt.
Anret kalveskanken i dybe tallerkner. Top med pesto og citronskal. Servér straks med brød, mos, polenta eller pasta.

Tip!

I stedet for at lave retten på komfuret kan du smide gryden i ovnen ved 165° i 3-4 timer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar