Kalvekrebinetter med blomkålsgratin
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Gratin og krebinetter er gode, danske retter, som aldrig går helt af mode. Her er krebinetterne lavet af kalvekød, der giver en mere mager bøf.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Pensl et ovnfast fad med smeltet smør, og drys med lidt rasp. Gem resten af raspen til toppen af gratinen.
Fjern bladene fra det hele blomkålshoved, og lad det dampe i en gryde med kogende vand i 5-6 minutter. Skær blomkålshovedet ud i små buketter, og fordel dem i ovnfadet.
Pisk æg og mælk let sammen i en skål, og krydr med muskat, salt og peber. Hæld æggemassen over blomkålsbuketterne i fadet, og drys med revet ost og resten af raspen.
Bag gratinen i ovnen i 20-25 minutter, til den er fast, gylden og sprød.
Rør det hakkede kalvekød med æg, salt og peber. Form farsen til krebinetter, og rids tern i overfladen på begge sider.
Vend først krebinetterne i sammenpisket æg og herefter i hvedemel.
Steg krebinetterne på en varm pande med smør og olie i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Servér krebinetterne sammen med blomkålsgratinen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på krebinetter
Powered by Froala Editor