Kalvekotelet med løvstikkesmør og squashsalat
6. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Squash kan sagtens anvendes rå i en sprød salat, hvis du sørger for at skære dem i papirtynde skiver. Løvstikkesmørret smager fantastisk, men du kan også blande smør med persille og hvidløg i stedet for.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
Riv skallen fint af citronen. Rør smør sammen med løvstikke og citronskal. Rul det til en pølse i bagepapir, og læg det i fryseren i 10 minutter.
Skær små snit i fedtkanten på koteletterne, og steg dem med fedtsiden nedad på en varm pande, til kanten er sprød og gylden.
Læg koteletterne ned på panden, og steg dem færdige i 2-5 minutter på hver side.
Skyl squashene, og skær dem i meget tynde skiver med en tyndskræller eller på et mandolinjern. Skyl og halvér tomaterne. Hak basilikum groft. Bland squash sammen med tomater og basilikum.
Pres saften af citronen. Rør olie sammen med citronsaft, salt og peber. Vend squashsalaten sammen med citrondressingen.
Anret koteletterne med lidt løvstikkesmør, og servér med squashsalat drysset med friskhøvlet parmesan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk