Kalvefrikassé med sommergrønt
13. september 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Dansk simremad, når det er allerbedst!
Ingredienser
Sådan gør du
Bring kalvekød og bouillon i kog i en gryde. Fyld timian, persille, peberkorn og laurbærblade i en tepose, og luk posen med et stykke kødsnor. Skum overfladen, læg låg på, og lad kødet simre i 1½ time.
Pil rødløg, og skær i både. Skrub kartofler og gulerødder, og skær i mundrette stykker. Skræl selleri, og skær i tern.
Tag kødet op, og læg det over i en stor skål, når det er mørt (kassér tebrevet med krydderurter). Tilsæt rødløg, kartofler, gulerødder og selleri i kogelagen, og lad det koge, til grøntsagerne er møre.
Sigt kogelagen over i en stor skål, og læg grøntsagerne over i skålen til kødet.
Smelt smørret i den gryde, du ønsker at servere retten i. Pisk mel i, så du får en smørbolle. Tilsæt kogelage lidt efter lidt under omrøring, til du får en jævn sauce.
Pisk æggeblommer og fløde sammen i en skål, og hæld det gradvist i saucen, mens du pisker. Bring saucen i kog, til den begynder at tykne, og tilsæt så kød og grøntsager.
Skyl asparges, og knæk bunden af (kassér denne). Skær asparges i grove skiver. Pil ærterne. Lad asparges og ærter koge med i gryden i et par minutter, så de bliver flot grønne.
Smag til med salt og peber, og servér evt. med bredbladet persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk