Kalvecuvette med grøn salat
Gå efter at stege cuvetten rosa, og husk at skære den i skiver på tværs af fibrene, så du får en mør mundfuld at tygge på.

31-60 min.
(0)
5. oktober 2023 af Pernille SkjødtFoto: columbus leth
Ingredienser
personer
- kalvecuvetter (ca. 900 g)
- 1
- løg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- frisk rosmarin
- 2 stilke
- salt og peber
Salat
- blomkål
- ½
- æbler
- 2
- dijonsennep
- 2 spsk.
- æbleeddike
- 1½ spsk.
- olivenolie
- 3½ spsk.
- flydende honning
- 1½ spsk.
- salt og peber
- blandet grøn salat
- 2 håndfulde
- frisk basilikum
- 1 potter
- græskarkerner
- 2 spsk.
Til servering
- Kogte eller bagte kartofler
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Fjern senen fra cuvetten, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Steg cuvetten på fedtsiden på en pande i 4-5 minutter, vend cuvetten, og steg den i 3 minutter på den anden side.
Pil løget, og skær det i både. Pil og hak hvidløgene. Fordel løgbådene i et ovnfast fad, læg cuvetten ovenpå, og drys med hvidløg, plukket rosmarin, salt og peber.
Steg kødet i ovnen i 25-30 minutter, til det er rosa og færdigstegt. Lad det hvile på køkkenbordet i et par minutter, og skær det derefter i skiver (på tværs af kødfibrene).
Salat
Skyl blomkålen, del den i buketter, og skær dem i tynde skiver. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
Rør sennep, eddike, olie, honning, salt og peber sammen i en stor skål. Vend blomkålen sammen med vinaigretten.
Skyl og slyng salaten, og vend den sammen med blomkål og basilikumblade. Anret salaten på et fad, og top med æbler og græskarkerner.
Servering
Servér kalvecuvette med salat og evt. kartofler.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner