Kalvecuvette med grøn salat

Gå efter at stege cuvetten rosa, og husk at skære den i skiver på tværs af fibrene, så du får en mør mundfuld at tygge på.

Kalvecuvette med grøn salat
31-60 min.

(0)

5. oktober 2023 af Pernille SkjødtFoto: columbus leth

Ingredienser

personer
kalvecuvetter (ca. 900 g)
1
løg
1
hvidløg
2 fed
frisk rosmarin
2 stilke
salt og peber

Salat

blomkål
½
æbler
2
dijonsennep
2 spsk.
æbleeddike
1½ spsk.
olivenolie
3½ spsk.
flydende honning
1½ spsk.
salt og peber
blandet grøn salat
2 håndfulde
frisk basilikum
1 potter
græskarkerner
2 spsk.

Til servering

Kogte eller bagte kartofler

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Fjern senen fra cuvetten, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Steg cuvetten på fedtsiden på en pande i 4-5 minutter, vend cuvetten, og steg den i 3 minutter på den anden side.
Pil løget, og skær det i både. Pil og hak hvidløgene. Fordel løgbådene i et ovnfast fad, læg cuvetten ovenpå, og drys med hvidløg, plukket rosmarin, salt og peber.
Steg kødet i ovnen i 25-30 minutter, til det er rosa og færdigstegt. Lad det hvile på køkkenbordet i et par minutter, og skær det derefter i skiver (på tværs af kødfibrene).

Salat

Skyl blomkålen, del den i buketter, og skær dem i tynde skiver. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
Rør sennep, eddike, olie, honning, salt og peber sammen i en stor skål. Vend blomkålen sammen med vinaigretten.
Skyl og slyng salaten, og vend den sammen med blomkål og basilikumblade. Anret salaten på et fad, og top med æbler og græskarkerner.

Servering

Servér kalvecuvette med salat og evt. kartofler.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'