Kalvecuvette med grillet grønt og løvstikkesmør

1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Heiberg

Denne kalvecuvette får en rigtig sommersmag, når den krydres med citron og frisk timian og får en tur på grillen. Du kan også tilberede cuvetten i ovnen!

Ingredienser

Sådan gør du

Rids cuvettens fedtside med en skarp kniv, og steg den med fedtsiden nedad på en grill uden låg. Tag stegen af varmen, når fedtet er lysebrunt.
Skær citronen i tern, og fordel citrontern, timian og hvidløgsfed over stegen. Krydr med salt og peber. Læg stegen tilbage på grillen, og steg den med låg på i 15-20 minutter. Lad stegen hvile i mindst 12 minutter.
Pil bladene af majskolberne, og skær kolberne i 3 stykker på tværs. Kog dem i letsaltet vand i 5 minutter. Tag dem op, og stil dem til side.
Rens fennikel, og skær den i aflange både. Pensl dem med olie. Steg bådene på grillen på alle sider, til de har et flot grillmønster. Steg derefter majsene på grillen, og skær majskernerne af kolben.
Skyl salaten, og bræk den i store stykker. Bland salaten med majskerner og fennikelbåde. Rør olie, eddike, salt og peber sammen til en dressing, hæld den over salaten, og vend godt rundt.
Hak løvstikkebladene fint, og rør dem sammen med smørret. Sæt halvdelen af løvstikkesmørret i køleskabet.
Pak de kogte kartofler ind i et tykt lag alufolie sammen med den anden halvdel løvstikkesmør. Steg kartoffelpakken på grillen i ca. 10 minutter.
Skær cuvetten i skiver, og servér kødet med en kugle kold løvstikkesmør, grillet salat og kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar