Kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips
Kalvecuvette har en fin kødstruktur, så den ligger ikke lige så tungt i maven som en okstesteg, selv om den er både mør og saftig. Prøv at servere kødet med sødlige, bagte jordskokker og grønkålschips.

0-30 min.
(0)
14. december 2020 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Kalvecuvette
- kalvecuvetter
- 1
- salt
Bagte jordskokker
- jordskokker
- 400 g
- olivenolie
- 1 spsk.
- hvidløg
- 2 fed
- frisk timian eller 0,5 tsk. tørret
- 2 stilke
- frisk grønkål
- 150 g
- salt og peber
Sådan gør du
Kalvecuvette
Rids skindet på kalven, og krydr med salt.
Brun cuvetten ved 225° i 20 minutter. Skru ned til 170°, og steg i yderligere 15-20 minutter, til kernetemperaturen er 58° (medium stegt).
Tag stegen ud, og lad den hvile under et rent viskestykke, imens jordskokkerne er i ovnen.
Bagte jordskokker
Skær jordskokker i skiver, og vend dem med en blanding af olivenolie, finthakket hvidløg, timian og grove stykker grønkål.
Bred det hele ud på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag det ved 200° i ca. 20 minutter, så jordskokkerne er møre, men stadig har bid. Servér gerne med lidt frisk timian på toppen.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner