Kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips
14. december 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Kalvecuvette har en fin kødstruktur, så den ligger ikke lige så tungt i maven som en okstesteg, selv om den er både mør og saftig. Prøv at servere kødet med sødlige, bagte jordskokker og grønkålschips.
Ingredienser
Sådan gør du
Rids skindet på kalven, og krydr med salt.
Brun cuvetten ved 225° i 20 minutter. Skru ned til 170°, og steg i yderligere 15-20 minutter, til kernetemperaturen er 58° (medium stegt).
Tag stegen ud, og lad den hvile under et rent viskestykke, imens jordskokkerne er i ovnen.
Skær jordskokker i skiver, og vend dem med en blanding af olivenolie, finthakket hvidløg, timian og grove stykker grønkål.
Bred det hele ud på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag det ved 200° i ca. 20 minutter, så jordskokkerne er møre, men stadig har bid. Servér gerne med lidt frisk timian på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk