Kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips

Kalvecuvette har en fin kødstruktur, så den ligger ikke lige så tungt i maven som en okstesteg, selv om den er både mør og saftig. Prøv at servere kødet med sødlige, bagte jordskokker og grønkålschips.

Kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips
0-30 min.

(0)

14. december 2020 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Kalvecuvette

kalvecuvetter
1
salt

Bagte jordskokker

jordskokker
400 g
olivenolie
1 spsk.
hvidløg
2 fed
frisk timian eller 0,5 tsk. tørret
2 stilke
frisk grønkål
150 g
salt og peber

Sådan gør du

Kalvecuvette

Rids skindet på kalven, og krydr med salt.
Brun cuvetten ved 225° i 20 minutter. Skru ned til 170°, og steg i yderligere 15-20 minutter, til kernetemperaturen er 58° (medium stegt).
Tag stegen ud, og lad den hvile under et rent viskestykke, imens jordskokkerne er i ovnen.

Bagte jordskokker

Skær jordskokker i skiver, og vend dem med en blanding af olivenolie, finthakket hvidløg, timian og grove stykker grønkål.
Bred det hele ud på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag det ved 200° i ca. 20 minutter, så jordskokkerne er møre, men stadig har bid. Servér gerne med lidt frisk timian på toppen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'