Kalvecuvette i hvidvin med grønt og kartofler

3. juli 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Mmm, simremad! Kalvecuvetten passer sig selv i ovnen og bliver dejligt mør efter et par timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern sener, og rids fedtkanten på kalvecuvetten.
Pres saften af citronen. Skær gulerødder og løg i grove stykker. Hæld ingredienserne til marinaden sammen i et fad, og læg cuvetten ned i det. Stil fadet overdækket i køleskabet i 4 timer eller natten over.
Tag cuvetten op af marinaden, og dup den tør på et rent viskestykke. Gem marinaden.
Varm en stor stegepande med olivenolie op, og brun cuvetten godt på begge sider. Krydr med salt og peber.
Varm ovnen op til 110°. Læg cuvetten i et ovnfast fad. Hæld marinaden over, og steg den i 5 timer. Dryp jævnligt marinaden over kødet.
Del kartoflerne i halve, og fordel dem på en bradepande med bagepapir. Krydr godt med olivenolie, salt, peber og paprika, og bag kartoflerne sammen med cuvetten den sidste time af stegetiden.
Skær stegen i skiver, og servér den med råstegte kartofler og lidt af den lækre hvidvinssauce med urter fra fadet. Drys med salt, peber og estragon.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar