Kalveculotte med ristede majskolber og bagte kartofler med svampe
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Kartoflerne bagt i lag med ost, rasp og svampe er perfekt tilbehør til al slags rødt kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Rens svampene, og steg dem hurtigt i lidt olie på en varm pande. Krydr svampene med hakket rosmarin, salt og peber.
Smør et ovnfast fad med olivenolie, og læg et lag kartoffelskiver i bunden. Læg et lag svampe oven på kartoflerne, og drys med rasp og revet ost. Gentag, og slut af med ost. Bag kartoflerne gyldne og møre i ovnen i ca. 35 minutter.
Fjern sener fra culotten, og steg den på en varm pande med fedtkanten nedad. Vend den, og steg den på kødsiden i 1 minut.
Læg culotten på en bageplade beklædt med bagepapir, med fedtkanten opad, krydr med salt, peber og lidt rosmarin, og steg den i den 180° varme ovn i 20 minutter.
Lad kødet hvile i 10 minutter, inden du skærer det i tynde skiver. Drys med frisk rosmarin før servering.
Pil blade og tråde af majskolberne. Kog majskolberne i saltet vand i 2 minutter. Dup dem fri for vand, og skær dem i 4 stykker. Steg dem godt på alle sider i smør på en pande. Servér dem til kalveculotten og de bagte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på nem culottesteg eller langtidsstegt culottesteg
Powered by Froala Editor