Kalveculotte med nye kartofler og bagte tomater

Denne kalveculotte serveres med det lækreste tilbehør: Nye kartofler, bagte tomater og en kold krydderurtesauce.

Bemærk
Ovntid i alt: Ca. 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°.
Afpuds culotten for sener, og rids et harlekinternet mønster i fedtet. Steg culotten på en tør pande med fedtsiden nedad, til den er gylden. Vend stegen, og brun den i 1-2 minutter på den anden side.
Placér stegen på en bagerist med en bradepande under, krydr med salt og peber, læg timiankviste på, og steg den i ovnen i ca. 25 minutter. Bruger du stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 50° – så er stegen mediumstegt.
Lad stegen hvile i 30 minutter, inden den skæres i skiver.
Skru ovnen ned til 100°. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 30 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Vend dem med hakket dild og friskbælgede ærter.
Hak dild, purløg og kørvel. Rør de hakkede krydderurter sammen med de øvrige ingredienser til en kold krydderurtesauce. Servér til kalveculotten sammen med nye kartofler og bagte tomater.

Tip!

Hvis vejret tillader det, er kalveculotten også god at stege i en kuglegrill.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar