Kalveculotte med nye kartofler og bagte tomater
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Denne kalveculotte serveres med det lækreste tilbehør: Nye kartofler, bagte tomater og en kold krydderurtesauce.
Bemærk
Ovntid i alt: Ca. 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Afpuds culotten for sener, og rids et harlekinternet mønster i fedtet. Steg culotten på en tør pande med fedtsiden nedad, til den er gylden. Vend stegen, og brun den i 1-2 minutter på den anden side.
Placér stegen på en bagerist med en bradepande under, krydr med salt og peber, læg timiankviste på, og steg den i ovnen i ca. 25 minutter. Bruger du stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 50° – så er stegen mediumstegt.
Lad stegen hvile i 30 minutter, inden den skæres i skiver.
Skru ovnen ned til 100°. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 30 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Vend dem med hakket dild og friskbælgede ærter.
Hak dild, purløg og kørvel. Rør de hakkede krydderurter sammen med de øvrige ingredienser til en kold krydderurtesauce. Servér til kalveculotten sammen med nye kartofler og bagte tomater.
Tip!
Hvis vejret tillader det, er kalveculotten også god at stege i en kuglegrill.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på klassisk culottesteg eller langtidsstegt culotte
Powered by Froala Editor