Kalveculotte med kryddersmør og nye kartofler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Servér culotten med kryddersmør skåret i skiver – det ser både pænt ud og smager himmelsk. Servér evt. sammen med nye kartofler vendt i pesto.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern sener fra culotten, og rids den tykke fedtkant. Brun culotten på en tør pande med fedtsiden nedad. Krydr godt med salt og peber, og sæt culotten i ovnen ved 175° i ca. 25 minutter, så den stadig er rosa i midten.
Lad culotten hvile i 15 minutter, inden den skæres i skiver.
Tag smørret ud af køleskabet i god tid. Pil og pres hvidløg. Skyl og hak persille. Rør det bløde smør sammen med hvidløg og persille.
Rul smørret i bagepapir i en aflang pølse, og læg det på køl, til det skal bruges.
Skyl kartoflerne, og kog dem i saltet vand i ca. 12 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
Pil hvidløget. Blend alle ingredienserne til pestoen i en minihakker, og vend pestoen sammen med kartoflerne.
Servér kalveculotten med kryddersmør og nye kartofler med løvstikkepesto.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk