Kålsalat med appelsinglaseret andebryst

Denne smukke, grove kålsalat toppes med andebryst, der er glaseret med appelsin, honning og soja for en ekstra god smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bland honning, sojasauce, appelsinsaft og fintrevet appelsinskal i en lille kasserolle. Bring væsken i kog, og lad den simre i 5 minutter, til den begynder at tykne.
Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber.
Steg andebrysterne på skindsiden i smør på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, til skindet er sprødt. Vend dem, og tag panden af varmen.
Fordel appelsinglaseringen over skindet, og sæt panden i ovnen i 10 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter, inden det skæres i skiver.
Snit rødkål helt fint. Skyl grønkål, og hak den fint.
Rør olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen, og hæld dressingen over de 2 slags kål. Massér dressingen ind i kålen med fingrene.
Skræl gulerødderne, og skær dem i papirstynde skiver. Pil rødløg, og skær det i papirstynde både. Skær de tørrede figner i skiver, og hak mandlerne groft.
Bland det hele i en stor skål, og anret salaten på et serveringsfad. Fordel skiver af appelsinglaseret andelår over, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
12. marts 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar