Kålsalat med appelsinglaseret andebryst
12. marts 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne smukke, grove kålsalat toppes med andebryst, der er glaseret med appelsin, honning og soja for en ekstra god smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bland honning, sojasauce, appelsinsaft og fintrevet appelsinskal i en lille kasserolle. Bring væsken i kog, og lad den simre i 5 minutter, til den begynder at tykne.
Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber.
Steg andebrysterne på skindsiden i smør på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, til skindet er sprødt. Vend dem, og tag panden af varmen.
Fordel appelsinglaseringen over skindet, og sæt panden i ovnen i 10 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter, inden det skæres i skiver.
Snit rødkål helt fint. Skyl grønkål, og hak den fint.
Rør olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen, og hæld dressingen over de 2 slags kål. Massér dressingen ind i kålen med fingrene.
Skræl gulerødderne, og skær dem i papirstynde skiver. Pil rødløg, og skær det i papirstynde både. Skær de tørrede figner i skiver, og hak mandlerne groft.
Bland det hele i en stor skål, og anret salaten på et serveringsfad. Fordel skiver af appelsinglaseret andelår over, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk