Kålsalat med æbler, valnødder og granatæble
17. juli 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En saftig, sprød og letbitter kålsalat gør dig godt og smager forrygende dejligt til den lidt fede julemad.
Bemærk
Trækketid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl rosenkålene grundigt. Fjern de yderste blade, og snit kålene helt fint enten med en skarp kniv eller i en foodprocessor. Skyl og tør den hakkede grønkål.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Skyl og hak persille. Bland rosenkål, grønkål, æbler og persille sammen i en skål.
Rør olie, citronsaft, sennep og honning sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen godt rundt i kålsalaten, og lad den gerne trække på køl i 30 minutter.
Rist valnøddekernerne i smør på en pande. Tilsæt honning og salt, og rist nødderne i ca. 2 minutter, til de er gyldne og let karamelliserede. Tag dem af panden, og lad dem køle af på et stykke bagepapir.
Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en ske. Kassér de hvide hinder. Skyl brombærrene.
Anret salaten på et fad eller i en serveringsskål, og top med granatæblekerner, brombær og honningristede valnødder.
Tip!
I stedet for selv at banke kernerne ud af et helt granatæble kan du i supermarkedet købe små bakker med spiseklare granatæblekerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk