Kålsalat med æbler, valnødder og granatæble
En saftig, sprød og letbitter kålsalat gør dig godt og smager forrygende dejligt til den lidt fede julemad.

0-30 min.
(1)
17. juli 2019 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Trækketid: 30 minutter.
Ingredienser
personer
Rosenkålssalat
- rosenkål
- 400 g
- hakket frisk grønkål
- 50 g
- æbler
- 2
- kruspersille
- 1 potter
Mild sennepsdressing
- olivenolie
- 4 spsk.
- citronsaft
- 2 spsk.
- dijonsennep
- 1 tsk.
- flydende honning
- 1½ tsk.
- salt
- peber
Honningristede valnødder
- valnøddekerner
- 100 g
- smør
- 1 spsk.
- flydende honning
- 2 spsk.
- flagesalt
- ½ tsk.
Til servering
- granatæbler
- 1
- brombær
- 100 g
Sådan gør du
Rosenkålssalat
Skyl rosenkålene grundigt. Fjern de yderste blade, og snit kålene helt fint enten med en skarp kniv eller i en foodprocessor. Skyl og tør den hakkede grønkål.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Skyl og hak persille. Bland rosenkål, grønkål, æbler og persille sammen i en skål.
Mild sennepsdressing
Rør olie, citronsaft, sennep og honning sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen godt rundt i kålsalaten, og lad den gerne trække på køl i 30 minutter.
Honningristede valnødder
Rist valnøddekernerne i smør på en pande. Tilsæt honning og salt, og rist nødderne i ca. 2 minutter, til de er gyldne og let karamelliserede. Tag dem af panden, og lad dem køle af på et stykke bagepapir.
Servering
Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en ske. Kassér de hvide hinder. Skyl brombærrene.
Anret salaten på et fad eller i en serveringsskål, og top med granatæblekerner, brombær og honningristede valnødder.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner