Kålsalat med æbler, valnødder og granatæble

En saftig, sprød og letbitter kålsalat gør dig godt og smager forrygende dejligt til den lidt fede julemad.

Kålsalat med æbler, valnødder og granatæble
0-30 min.

(1)

17. juli 2019 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Trækketid: 30 minutter.

Ingredienser

personer

Rosenkålssalat

rosenkål
400 g
hakket frisk grønkål
50 g
æbler
2
kruspersille
1 potter

Mild sennepsdressing

olivenolie
4 spsk.
citronsaft
2 spsk.
dijonsennep
1 tsk.
flydende honning
1½ tsk.
salt
peber

Honningristede valnødder

valnøddekerner
100 g
smør
1 spsk.
flydende honning
2 spsk.
flagesalt
½ tsk.

Til servering

granatæbler
1
brombær
100 g

Sådan gør du

Rosenkålssalat

Skyl rosenkålene grundigt. Fjern de yderste blade, og snit kålene helt fint enten med en skarp kniv eller i en foodprocessor. Skyl og tør den hakkede grønkål.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Skyl og hak persille. Bland rosenkål, grønkål, æbler og persille sammen i en skål.

Mild sennepsdressing

Rør olie, citronsaft, sennep og honning sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen godt rundt i kålsalaten, og lad den gerne trække på køl i 30 minutter.

Honningristede valnødder

Rist valnøddekernerne i smør på en pande. Tilsæt honning og salt, og rist nødderne i ca. 2 minutter, til de er gyldne og let karamelliserede. Tag dem af panden, og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Servering

Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en ske. Kassér de hvide hinder. Skyl brombærrene.
Anret salaten på et fad eller i en serveringsskål, og top med granatæblekerner, brombær og honningristede valnødder.

Tip!

I stedet for selv at banke kernerne ud af et helt granatæble kan du i supermarkedet købe små bakker med spiseklare granatæblekerner.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'