Kålruller med oksekød, feta og oliven
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Super nemme kålruller med oksekød, feta og oliven, der er sprængfyldt med smag.
Bemærk
Ovntid: Ca. 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190º.
Pluk så store blade af spidskålen som muligt. Bring en gryde med vand i kog, tilsæt lidt salt, og læg kålbladene i gryden i ca. 3 minutter, til de er lige akkurat møre.
Hak oliven og soltørrede tomater groft, og skær basilikum i strimler. Riv citronskallen fint, og bræk fetaosten i små stykker.
Rør oksekødet sammen med oliven, soltørrede tomater, basilikum, citronskal og feta, og krydr med salt og peber.
Læg 2 kålblade oven på hinanden. Fordel fyldet på midten af alle kålbladene, fold bladene stramt sammen omkring fyldet, og læg kålrullerne i et ildfast fad med lukningen nedad, så de ikke åbner sig.
Halvér cherrytomaterne, og fordel dem over kålrullerne. Dryp med olivenolie, og steg kålrullerne i ovnen i ca. 30 minutter.
Servér kålrullerne med kogte ris og cremefraiche.
Tip!
I stedet for spidskål kan rullerne laves med hvidkål, kinakål eller savojkål. Oksekødet kan erstattes med hakket lammekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk